Technisch Schrijvers

Naar wat voor vacature ben je op zoek?
Technisch Schrijvers 

De Technisch Schrijvers zijn verantwoordelijk voor het maken van de gebruiksaanwijzingen van de door Flier Systems geleverde machine of lijn. Alle gebruiksaanwijzingen worden geschreven in het Nederlands. De vertaalwerkzaamheden worden gecoördineerd door een collega in het team.

Wat staat er in de gebruiksaanwijzingen?

Alle informatie die de gebruiker nodig heeft voor een veilig gebruik van de installatie, zoals:

  • Een beschrijving van de machine(s);
  • Een beschrijving van de genomen veiligheidsmaatregelen;
  • Instructies over ingebruikname, bediening, veiligheid, afstellingen, onderhoud en storingen.

Wat doen de Technisch Schrijvers?

Ze verzamelen (tijdig) alle benodigde informatie van de diverse afdelingen. Vervolgens wordt deze informatie gedocumenteerd en verwerkt.

Daarnaast zijn de Technisch Schrijvers verantwoordelijk voor de CE-afname van de machine of lijn en het opstellen van EG-verklaringen.

CE-afname

Tijdens de CE-afname wordt de installatie voorzien van gele veiligheidslabels, wordt gecontroleerd of alle veiligheidsafschermingen zijn geplaatst en worden foto’s gemaakt.

EG-verklaring opstellen

Een EG-verklaring is een verklaring van de fabrikant dat de geleverde machine of lijn voldoet aan alle daarop betrekking hebbende essentiële veiligheids- en gezondheidseisen. Dit document wordt ondertekend toegevoegd aan de gebruiksaanwijzing.

Altijd afwisselend en uitdagend

Flier Systems maakt veel klantspecifieke machines. Dat betekent dat onze Technisch Schrijvers voortdurend bezig zijn met het op peil houden van hun kennis van onze machines. En daardoor met een kritische blik kunnen meekijken naar de veiligheid van onze machines. Daarom is en blijft het werk van de Technisch Schrijvers altijd afwisselend en uitdagend! 

Welke vaardigheden zijn handig als Technisch Schrijver?

Voor een Technisch Schrijver zijn analytische vaardigheden en ervaring met het schrijven van teksten onmisbaar.

  • Goede schrijfvaardigheid in de Nederlandse taal. Is je Engelse schrijfvaardigheid ook goed? Dat is een pré! 
  • Je bent communicatief sterk.