Software

Naar wat voor vacature ben je op zoek?
Software engineering

Als afdeling zijn we vanaf order tot einde levensduur betrokken bij de lijnen. Veel werk doen we met de laptop, maar we helpen soms ook mechanisch en elektrisch mee.

Onze werkzaamheden

We zorgen samen met de tekenkamer voor een systeemontwerp van de lijn, dus hoe alles moet gaan werken.

We zijn verantwoordelijk voor de I/O-lijsten en elektrische schema's van machines en machinelijnen. We tekenen de elektrische schema’s in EPLAN en na het uitgeven van de schema’s kunnen de besturingsonderdelen besteld worden door de paneelbouwafdeling die vervolgens de kast gaat maken.

We programmeren de programma's voor alle machines. Denk hierbij aan de (Omron) PLC, HMI, frequentieregelaars en eventuele andere componenten die geprogrammeerd moeten worden. 

Als de machines gebouwd zijn door de productie zijn wij verantwoordelijk voor het intern in bedrijfstellen van de machines in de fabriek. Hierbij testen we de software en zorgen we samen met de andere afdelingen voor een juiste afstelling. Aan het einde van het intern inbedrijfstellen zorgen we dat de machine ge-FAT (Factory Acceptance Test) kan worden en dat alles werkt.

Veel lijnen worden wereldwijd bij de klant op locatie in bedrijf genomen. De programmeur gaat samen met de installatiemensen naar de klant. Daar helpen we mee met het opbouwen van de lijn, testen we de software, stemmen we diverse zaken af met de klant en geven we instructie aan de klant. Als alles compleet is nemen we de SAT (Site Acceptance Test) af en wordt de lijn opgeleverd. De klant kan nu aan het werk met de lijn! 

Als afdeling ondersteunen we de afdeling service door binnen en buiten kantoortijden servicetelefoontjes te beantwoorden. We springen regelmatig bij om het elektrotechnische en programmatechnische gedeelte van storingen op te pakken. Vaak kunnen we een online verbinding met de lijnen opzetten en via die manier veel storingen oplossen. 

Welke vaardigheden zoeken we?

Het is op de afdeling vaak hollen of stilstaan. Daarom is het belangrijk dat je stressbestendig bent en goed logisch na kunt denken.

  • Je houdt van de afwisseling tussen kantoorwerk en het werk naast de machines
  • Je bent bereid om (internationaal) te reizen
  • Je hebt een afgeronde MBO-4 of HBO-opleiding elektrotechniek, mechatronica, industriële automatisering of werktuigbouwkunde
De cultuur 

Er heerst een goede sfeer op de afdeling, we zorgen samen voor een goed eindproduct. Als er vragen zijn, kunnen we altijd bij elkaar terecht en helpen we elkaar. We proberen naar de voorkeuren van ieder persoonlijk te kijken bij de verdeling van projecten, zodat iedereen doet waar ze goed in zijn en wat ze graag willen doen. Denk aan verschillen in projectgrootte of type lijn. Samen gaan we voor een hoge medewerkerstevredenheid, hoge klanttevredenheid en ook een goed financieel resultaat.