Projectleiding

Naar wat voor vacature ben je op zoek?
Projectleiding

De projectleiders hebben de leiding over een project en houden zich van begin tot einde bezig met de realisatie ervan, het resultaat is een tevreden klant.

Wat doet een Projectleider?

Iedere Projectleider heeft een mix van verschillende klantorders onder zijn hoede. In het verkoopproces spelen de Projectleiders al een rol als sparringpartner voor de commerciële collega's. De hoofdtaak van een Projectleider is het aansturen van het project gedurende het gehele productieproces: engineering, productie, interne afname, transport, installatie en oplevering. De Projectleiders zijn daarbij verantwoordelijk voor de planning, kosten, leveromvang en het beheersen van risico's. Gedurende de looptijd van een order wordt er proactief contact gehouden met de klant over de voortgang, planning, lay-out, FAT (Factory Acceptance Test), installatie en oplevering. Ook is er veel contact met externe partijen zoals dealers, toeleveranciers en strategische partners voor afstemming van projectfases en het verkrijgen van technische informatie. 

 

Welke vaardigheden zijn handig als Projectleider?

Voor het werk als Projectleider is technische kennis en een klantvriendelijke houding onmisbaar. Aan de hand van wat er gebeurt neemt een Projectleider beslissingen, die hij overtuigend en motiverend aan de klant en aan collega's overbrengt. Onmisbare persoonlijke kenmerken voor een Projectleider zijn: communicatief sterk, een stevige persoonlijkheid, empathisch vermogen, assertief en stressbestendig. 

  • Affiniteit met tuinbouw
  • Bij voorkeur minimaal een afgeronde HBO opleiding en/of technisch inhoudelijke kennis op het gebied van mechatronica, werktuigbouw of besturingstechniek.